Contact Us

Wilt u iets weten? Ik ben heel benieuwd! // Do you want to know something? I am very curious!

Bellen kan ook; +31(0)6423 501 94 of 020 6920011 // Calling is possible too; +31 (0)642350194 or +31206920011

Fijne dag gewenst! // Have a lovely day!

Dorpsweg Ransdorp
Amsterdam, NH, 1028
Netherlands

Blog NL

Smoke...

 

In een bouwtrailer...

saskia de rooy

Donderdag arriveert de enorme bouwtrailer op de parkeerplaats van de campus-center van Carroll University. De mannen die hem brengen snappen er niets van. Ze hadden hem daar en nu willen ze hem hier...

We zijn al een paar dagen bezig om alles voor de tentoonstelling te verzamelen, alle portretten, alle interviews, haakjes, boortjes, de selfies die allemaal in als kubus worden gepresenteerd. Spiegels, stoelen, tape. We brengen alles naar de trailer en verbazen ons over het bouwplaats gehalte van de plek. De nabeelden van de mannen met decolletés op de alternatieve plek met koffie en tekeningen en bestekken waren rond. 

Na wat puzzelen en uitvogelen hebben we een plan voor de tentoonstelling. Alle portretten, geschilderd en geboetseerd krijgen een voorlopige plaats, de schilderijen, dat zijn er minder en ze zijn wat groter en met veel kleur zijn nu het leidend. Die hangen we het eerst op. Dan komen alle geboetseerde portretten op de goede plaats, (als je een tentoonstelling maakt kies je zo dat werk elkaar versterkt). Daaronder lijnen we de teksten uit. Nu hebben de portretten de plek overgenomen, ze zijn de baas. Heerlijk! de mannen die het aggregaat plaatsen, wijzen en kijken en hebben de grootste lol in hun preview van de tentoonstelling. Ja, ze komen op de opening en ja, ze nemen vrienden mee!

Maandag 23 april van half 5 tot half 7. Als je in de buurt bent, kom!

IMG_3597.jpg

Den Rooden Leeuw Amerongen

saskia de rooy

Het is altijd fijn om werk te laten zien. Mijn werk is gemaakt omdat een beeld nieuwe gedachten kan oproepen of herinneringen of gevoelens. Net als bij wandelen in het bos kun je door naar een beeld te kijken op plekken onder je hersenpan komen die een beetje stoffig en vol spinrag zijn, maar waar zomaar de mooiste ervaringen kunnen sluimeren, wachtend tot ze wakker gekust worden. In die duistere krochten kunnen ook onverwachte dwarsverbanden ontstaan die een nieuw licht werpen op een uitgekauwde situatie. Dat doen beelden voor mij als ik ze maak en ze kunnen hetzelfde bij de mensen die naar ze kijken. In Amerongen staat het werk in een een restaurant. In herberg Den Rooden Leeuw maken ze heerlijk eten en dat eten wordt geserveerd op een mooie plek. Als extra hebben de uitbaters ook goede kunst aan de wanden en op andere plekjes. Bij deze presentatie staat mijn werk zoals het ook thuis zou staan. Op een randje of een kast waar ook andere dingen gebeuren. Waar de glazen staan, het brood gesneden wordt. Ik vind dat fijn. Kunst hoort gewoon in een huis. Net als schoenen en jassen. En als je even tijd hebt kun je met dat kunstwerk mee op avontuur. 

 Man en Paard

Man en Paard

Open atelier dit weekend, voor het eerst in 20 jaar!

saskia de rooy

Morgen en zondag is mijn atelier op het Zeeburgereiland open tussen 11 en 18 uur. Je kunt mijn plek zien en werk, heel veel werk, oud en nieuw. Bovendien doe ik op een goed moment twee raku stookjes. Zondag 3. Zuiderijdijk 36 f de loods die paralel staat aan de weg. Er zijn ook veel andere werkplaatsen en ateliers open dit weekend. Veel plezier!

atelier route Zeeburger Eiland.jpeg

Spel

saskia de rooy

Op dit moment ben ik een boekje aan het maken, de tekst is van Elve en er staat heel veel werk van mij in. Het is een boekje voor kinderen en volwassenen die geïnteresseerd zijn in kunst. 

Er komt een spel bij! Hieronder vind je het vast. Veel plezier!

Kunst Spel

Voor twee of meer spelers.

Kies allebei één kunstwerk uit dat je mooi vindt en één dat je niet mooi vindt. Dat kan iets uit dit boekje zijn of een ander kunstwerk dat je in de buurt hebt. Vertel elkaar om de beurt wat je vind van het werk dat je koos en waarom. Begin met het niet mooie werk.  Is het mooi gemaakt? Maakt het je boos of verdrietig of juist vrolijk of tevreden? Kun je er om lachen of ga je er meer van zingen? Zijn er kleuren gebruikt, kan je zien wat voor techniek er is gebruikt? Vind je dat knap of lijkt het makkelijk? Maakt dat wat uit?

Vind je altijd hetzelfde van het werk als je medespeler vertelt? Of vind jij misschien wel eens een beeld mooi dat iemand anders juist niet mooi vindt? Weet je waar dat aan ligt? Is het erg?

Veel plezier!

P.S. Je kunt het dus oneens zijn zonder dat het erg is! En dat kan je zomaar op nieuwe gedachten brengen. Leuk hè?

titel pagina