Contact Us

Wilt u iets weten? Ik ben heel benieuwd! // Do you want to know something? I am very curious!

Bellen kan ook; +31(0)6423 501 94 of 020 6920011 // Calling is possible too; +31 (0)642350194 or +31206920011

Fijne dag gewenst! // Have a lovely day!

Dorpsweg Ransdorp
Amsterdam, NH, 1028
Netherlands

art for life; sculpture that makes you wonder

Blog NL

Smoke...

 

Den Rooden Leeuw Amerongen

saskia de rooy

Het is altijd fijn om werk te laten zien. Mijn werk is gemaakt omdat een beeld nieuwe gedachten kan oproepen of herinneringen of gevoelens. Net als bij wandelen in het bos kun je door naar een beeld te kijken op plekken onder je hersenpan komen die een beetje stoffig en vol spinrag zijn, maar waar zomaar de mooiste ervaringen kunnen sluimeren, wachtend tot ze wakker gekust worden. In die duistere krochten kunnen ook onverwachte dwarsverbanden ontstaan die een nieuw licht werpen op een uitgekauwde situatie. Dat doen beelden voor mij als ik ze maak en ze kunnen hetzelfde bij de mensen die naar ze kijken. In Amerongen staat het werk in een een restaurant. In herberg Den Rooden Leeuw maken ze heerlijk eten en dat eten wordt geserveerd op een mooie plek. Als extra hebben de uitbaters ook goede kunst aan de wanden en op andere plekjes. Bij deze presentatie staat mijn werk zoals het ook thuis zou staan. Op een randje of een kast waar ook andere dingen gebeuren. Waar de glazen staan, het brood gesneden wordt. Ik vind dat fijn. Kunst hoort gewoon in een huis. Net als schoenen en jassen. En als je even tijd hebt kun je met dat kunstwerk mee op avontuur. 

 Man en Paard

Man en Paard