Contact

Do you want to buy a sculpture, have a portrait made or do you need a sculpture but you are not sure what exactly? Do you need a custom-made project? I would love to hear from you and will react asap, this is in most cases the next day.

Calling is fast (please think of the time zone, I am in Amsterdam, CET); +31 (0)642350194

Have a lovely day! Saskia

//

Wil je een beeld kopen, een portret laten maken of heb je een beeld nodig maar weet je niet precies wat? Wil je een op maat gemaakt project? Ik hoor het graag en reageer zo snel mogelijk, dat is meestal morgen al.

Bellen gaat snel; +31(0)6423 501 94

Fijne dag gewenst! Saskia

Dorpsweg Ransdorp
Amsterdam, NH, 1028
Netherlands

art for life; sculpture that makes you wonder

Blog NL

Smoke...

 

Oprispingen

saskia de rooy

Steeds opnieuw komen er vreemde woorden uit de televisie. Ze zijn te pijnlijk om letterlijk te onthouden maar ze komen neer op; kunst is voor gekkies en kunst is eigenlijk op zijn best een hobby. Onbelangrijk. Iets voor in de marge. Niets om serieus te nemen. Als er dan een herdenking is van het een of ander verzamelen we ons rond een monument; jawel, een kunstwerk! Om heel belangrijke gebeurtenissen een plaats te geven, en dat hebben wij mensen kennelijk ook letterlijk nodig, maken we een monument. Als we trouwen geven we onze geliefde een ring. Mooie dingen die symbolen zijn voor belangrijke momenten, ons leven zit er vol mee. Een stad is geen plek waar we willen zijn zonder schoonheid, zonder theater, zonder muziekpodium. Leven zonder kunst kan maar, weh, het is geen lolletje. Leve de kunst dus! Leve het leven ten volle!

IMG_2765.jpg

Januari 2019; Verkoop, Art Scam, Kanjer Kinderen, Liefde

saskia de rooy

Op 4 januari kreeg ik een geweldig e-mailtje. Iemand wilde om zijn vrouw te verrassen 2 beelden kopen, Priscilla, een buste (€ 4000) en het portret van Jan Sierhuis (€2400). Topstukken uit mijn collectie. Omdat de trouwdatum in zicht was vroeg hij of het wel snel kon. Het geld parkeerde hij op een USA bankrekening en voor transport voegde hij 300 euro extra toe. Dat ging lukken!

Ik maakte 2 kisten en bracht ze met spoed naar Fedex... Ze waren onderweg...

Toen ze waren afgeleverd kwam het geld niet. Ik kreeg het vriendelijke verzoek of ik 700 euro op een crypto wallet wilde over maken, dan zou het geld komen. Nou, nee, dat wilde ik niet. Ik belde die bank, en nee, die email die ik had gekregen kwam niet van hun. Juist ja. Ik belde de politie in Tsjechië, waar ik de beelden heen had gestuurd. Die was heel doortastend en ging meteen naar het adres waar de beelden waren, een soort opslag en transport bedrijf met vestigingen in Hongkong en China, de UK en Duitsland. En Tsjechië dus. Met dat bedrijf kon ik contact opnemen, er was een blauw linkje voor een email adres. Maar een blauw linkje, dat durfde ik niet aan te klikken! Ik was volledig in argwaan en achterdocht geschoten en ik vond dat Tiptrans bedrijf ook heel verdacht. Na bellen met mensen met verstand van verschillende dingen, vrienden van vrienden, oude kennissen, juristen, IT deskundigen en de politie in Amsterdam en Rumburk en een heleboel akelige scenario's in mijn hoofd reden Joost en ik zondag naar Dresden waar we een heerlijke romantische avond beleefden en sliepen in een enorm hotel. De volgende ochtend reden we door naar Rumburk. Daar maakten we, na een bezoek aan de politie en een paar uur wachten in een hip koffietentje, de kisten van de beelden open en zagen dat het goed was. Na nog een 'het is prima' bezoek aan de politie reden we in één ruk de 800 km naar huis. Daar hadden de kinderen zich grootmoedig gekweten van alle taken die bij het dagelijks leven horen, de kanjers.

In deze afgelopen weken heb ik dan ook veel opgestoken. Er zijn rotmensen op de wereld die gemene dingen doen en er zijn heel veel lieve mensen die je willen helpen waar ze kunnen. Mijn werk laat ik niet stelen maar een goed thuis bij mensen die het kopen vind ik hartstikke fijn. Ik ben samen met een super lieve man die me troost en helpt als dat nodig is. En mijn kinderen zijn groot geworden.

Heleen, Arthur, Arja, Myra, Yannick, Ramon, Linda, Erik, Bouke, Joost, Suse, Migchel, Marian, Stijn en Elve en de politie van Rumburk en Amsterdam; allemaal dank je wel!

De beelden staan weer te koop, wachtend op een goed thuis.

Dochtertje

saskia de rooy

Ik ruim mijn atelier op. Plastic zakken met klei, half uitgedroogd en hier en daar een half af beeld daartussen. Dan vind ik een opzetje van een portretje van mijn dochter. Het ligt er al jaren, het is mijn peuterdochter. Meteen weet ik weer hoe ze voelde, hoe zacht ze was, hoeveel ik van haar houd en ook al is het nog geen af portret, ik stook het toch. Heb ik maar mooi een schat gevonden!

IMG_1779.jpg

Docent van het Jaar

saskia de rooy

 Op de valreep van 2019 werd ik uit de 70 docenten die Cultuurhuis Wherelant rijk is, docent van het jaar. Ik mocht op de bank bij José, de directeur. Wauw!

Ze somde alle verschillende lessen op die ik had gegeven door de loop der tijd (dat waren er veel) en hoe lang ik al docent ben (mijn zoon bestond nog niet en die is nu 16). Ook mijn buitenlandse avonturen telden mee.

Mijn geheim is dat jij als cursist altijd de baas bent over jouw werk, ik zoek altijd mee naar Jouw Beste Beeld.

Ik kan je vertellen wat werkt in een beeld, over huid, compositie, wat saai is en wat uitnodigt tot kijken en daar kun je naar luisteren of niet. Ik hoef niet allemaal Saskiaatjes in mijn klas, dat ben ik liever zelf. En we zijn vrij. Als je beeldhouwt mag alles. Je mag ook op je werk tekenen, schilderen, erin zagen, hakken, er op plakken, wat je maar wilt. Dat geeft ruimte, en grappig genoeg, ook op andere plekken in je leven. Kunst is te gek!

Foto 17-12-18 18 22 32.jpg

Victory Boogie Woogie 2015

saskia de rooy

Victory Boogie Woogie 2015

Victory Boogie Woogie 2015

Alleen deze week nog te zien in Impulse op de Wageningen Campus, samen met veel ander werk. Ga het zien! Hieronder een zeldzaamheid....uitleg!

In het beeld zijn er een aantal overeenkomsten, de zwarte lijnen van de cellen en de inkervingen, die meestal rechte lijnen zijn, in de gezichten van de jongens/mannen. Ze lijken toch op elkaar, ook al zijn de cellen rond en de kerven recht. Onder de porselein laag zit zwartbakkende klei, daardoor worden de kerflijnen zwart. De cellen hebben voor mij, naast dat ze qua vorm kloppen, ook een boel symbolische waarden. Cellen groeien, cellen zijn deel van een groter geheel, cellen van IS, cellen die verkeerd groeien, deze jongens maakten deel uit van het weefsel dat onze maatschappij vormt ze maar hebben zich er volledig tegen gekeerd. Hoe ervaren wij dat. Dan zijn ze ineens niet meer van ons weefsel vinden we. Er is ook het verschil tussen idee ( schets) en realiteit (het relief dat ruimtelijk/ reëel) is geworden. Hoe worden ideeën werkelijkheid en wélke ideeën worden werkelijkheid. Waarom sommige wel en andere niet. 

Dan de titel. Het paneel hangt op een punt. Dat refereert aan Victory Boogie Woogie van Mondriaan, een vierkant werk dat op de punt hangt, het enige schilderij dat heel bekend is dat zo hangt. Want wiens Victory is het nu eigenlijk, die van die broers, ze hebben mensen dood gemaakt, ze hebben angst aangejaagd, ze laten journalisten en tekenaars nu zich altijd afvragen of er consequenties zijn naar aanleiding van een tekening. Of is de Victory van Charlie Hebdo, na heel veel 'je suis Charlie’, deze jongens dood en verontwaardiging alom. Het Boogie Woogie is behoorlijk cynisch. Want wat doen wij met dit gegeven, hoe reageert onze maatschappij op migratie en probleem gevallen en de behoefte aan heldendom en ergens bij horen van jonge mensen. Ik overwoog heel lang geleden, als puber, om in het klooster te gaan, om ergens bij te kunnen horen dat groter was dan ikzelf en ook heel zuiver. Dus de wens/ zucht/hang naar een mooie wereld, een paradijs, ja, die snap ik goed. 

Het is natuurlijk geen fijn beeld, geen beeld waar je gelukkig naar kijkt of dromerig aan herinnert. 

Impulse is gehuisvest in gebouw 115 Stippeneng 2, Wageningen Campus. Dinsdag 08:00 - 23:00 uur Woensdag 08:00 - 19:00 uur Donderdag 08:00 - 23:00 uur Vrijdag 08:00 - 19:00 uur.