Contact

Do you want to buy a sculpture, have a portrait made or do you need a sculpture but you are not sure what exactly? Do you need a custom-made project? I would love to hear from you and will react asap, this is in most cases the next day.

Calling is fast (please think of the time zone, I am in Amsterdam, CET); +31 (0)642350194

Have a lovely day! Saskia

//

Wil je een beeld kopen, een portret laten maken of heb je een beeld nodig maar weet je niet precies wat? Wil je een op maat gemaakt project? Ik hoor het graag en reageer zo snel mogelijk, dat is meestal morgen al.

Bellen gaat snel; +31(0)6423 501 94

Fijne dag gewenst! Saskia

Dorpsweg Ransdorp
Amsterdam, NH, 1028
Netherlands

art for life; sculpture that makes you wonder

Blog NL

Smoke...

 

(in)zicht; een portretten project // (in)sight; a portrait project

saskia de rooy

Een portret is een interpretatie van iemand door iemand. Welk portret dan ook. Vaak denken we dat we wel zo'n beetje weten wie iemand is en hoe iemand eruit ziet maar eigenlijk weet je het minder goed dan je denkt. Dat merk je als je portret ziet dat gemaakt is door iemand anders. Hoe ziet een ander je eigenlijk? 

Mijn reis naar de USA is geënt op het Porem van Mokum. Bij het Porem van Mokum maakten we met een groep beeldhouwers portretten van inspirerende Amsterdammers. Niet zozeer de rijken en de machtigen van Amsterdam (Mokum) maar mensen die met kleine en grote gebaren zorgen voor hun stadsgenoot en de stad zelf. Mensen die iemand in het hart hadden geraakt met wat ze doen en daarom waren voorgedragen.

Op de Carroll University maken we een project met (kunst) portretten uit verschillende disciplines, geboetseerd, getekend of geschilderd. Bij ieder kunst-portret komt een geschreven portret èn een selfie. Zo krijgen we een beeld van de mensen die Carroll University maken tot wat het is in beeld woord en zelfgekozen foto. Zoals bij het Porem worden er mensen voor gedragen omdat ze bijzondere dingen doen voor mensen op de campus of voor de campus zelf. Natuurlijk is een universiteit net als een stad een levend bewegend geheel. Ik ben heel benieuwd naar alle nieuwe dingen die de mensen op Carroll zullen ontdekken over zichzelf en hun Carroll-genoten.

http://www.carrollu.edu/saskia-de-rooy en http://www.carrollu.edu/saskia-de-rooy/portrait-series

//

A portrait is always an interpretation of a person by another person. What ever portrait. We often think we know about everything about a person and we are pretty sure we know what someone looks like. In reality we're less sure than it seems. This you find out when you see your portrait made by someone else. How does someone else perceive you?

My visit to the US has been grafted on the Faces of Amsterdam, Porem van Mokum. With the Porem we made portraits of inspiring Amsterdam people with a group of sculptors. Not just the wealthy and powerful but the people that take care of their fellow citizen or the city itself. People that had touched someone right in the heart with who they were and what they did to others and had been nominated for this reason. 

At Carroll University we'll have the (in)sight project with many different disciplines, sculpture, painting, drawing. Along with every art-portrait there will be a written portrait and a selfie. Thus we'll get an idea of the people that form Carroll University in image, text and self chosen picture. As in the Porem people will be nominated because they do or are something special for the Campus. Just like a city, a campus is like a living moving creature. I am really looking forward to find all about Carroll finding out more about Carroll!

http://www.carrollu.edu/saskia-de-rooy  and http://www.carrollu.edu/saskia-de-rooy/portrait-series

werktafel klein.jpg