Contact

Do you want to buy a sculpture, have a portrait made or do you need a sculpture but you are not sure what exactly? Do you need a custom-made project? I would love to hear from you and will react asap, this is in most cases the next day.

Calling is fast (please think of the time zone, I am in Amsterdam, CET); +31 (0)642350194

Have a lovely day! Saskia

//

Wil je een beeld kopen, een portret laten maken of heb je een beeld nodig maar weet je niet precies wat? Wil je een op maat gemaakt project? Ik hoor het graag en reageer zo snel mogelijk, dat is meestal morgen al.

Bellen gaat snel; +31(0)6423 501 94

Fijne dag gewenst! Saskia

Dorpsweg Ransdorp
Amsterdam, NH, 1028
Netherlands

art for life; sculpture that makes you wonder

Blog NL

Smoke...

 

Uw portret in twee uur

saskia de rooy

Een portret kan ik op verschillende manieren opzetten. Als iemand niet veel tijd heeft kan ik een opzet maken in een half uur, dan foto's nemen en daarmee verder werken. Dan kiezen we een moment om te kijken of het goed is en als we tevreden zijn laat ik het portret drogen om te kleuren en te stoken.

Mocht iemand helemaal niet model kunnen zitten dan kan ik ook van foto's alleen werken. Dan moet ik heel hard zoeken om de persoon goed te treffen en is het belangrijk dat er genoeg foto's zijn, van verschillende kanten. Hoe lang ik daarvoor nodig heb wet ik niet van te voren. Ook hierbij kijken we op zeker moment samen of het goed is.

De nieuwste mogelijkheid is om twee uur model te zitten. Dan maak ik de opzet in een keer helemaal af. Die twee uur zijn heel intensief, we, ik, de beeldhouwer en u, de geportretteerde, zijn allebei uiterst geconcentreerd en gefocust. We kunnen praten en lachen maar we doen geen andere dingen dan met het portret bezig zijn.  Na die twee uur moet het portret drogen en kan ik het kleuren, daar heb ik dan wel weer foto's voor nodig. Dan wordt het twee of 3 keer gestookt, naar uw wens Raku of niet-Raku. Drogen en stoken neemt in totaal zo'n 6 weken in beslag. Mocht u heel erg veel haast hebben dan kan het drogen en stoken in een maand.

We zullen elkaar in elk van de gevallen op een bijzondere manier leren kennen.

portret van Frida Kahlo

portret van Frida Kahlo