Contact

Do you want to buy a sculpture, have a portrait made or do you need a sculpture but you are not sure what exactly? Do you need a custom-made project? I would love to hear from you and will react asap, this is in most cases the next day.

Calling is fast (please think of the time zone, I am in Amsterdam, CET); +31 (0)642350194

Have a lovely day! Saskia

//

Wil je een beeld kopen, een portret laten maken of heb je een beeld nodig maar weet je niet precies wat? Wil je een op maat gemaakt project? Ik hoor het graag en reageer zo snel mogelijk, dat is meestal morgen al.

Bellen gaat snel; +31(0)6423 501 94

Fijne dag gewenst! Saskia

Dorpsweg Ransdorp
Amsterdam, NH, 1028
Netherlands

art for life; sculpture that makes you wonder

Blog NL

Smoke...

 

Wat geven we dit keer?

saskia de rooy

Met de regen en de wind druppelen ook de gedachten aan ‘De Lijstjes’ mijn hoofd in. Wat zou wie willen krijgen, wat zou ik willen krijgen?

Met al het plastic dat ons overal om de oren vliegt en alle nutteloze onzin die we zo nodig hebben lijkt het lastig om aan dit komende feest seizoen een fijne draai te geven.

Maar het kan! Je kunt vragen te geven aan een goed doel, bomen planten ergens hier in een voedselbos bijvoorbeeld of in de groene muur in Afrika, je kunt alle goede, schone winterjassen doneren aan Because We Carry maar je kunt ook zelfgemaakte lokale jam geven als kado of sokken breien en als je helemaal niet handig bent zijn er verschillende mensen die prachtige dingen maken. Lokaal en daarbij rekening houden met kwaliteit van grondstoffen, hergebruik waar mogelijk en hier gewoon belasting betalen. Dan verdwijnt het geld niet op de grote hoop van de Bol.coms en Nikes met een paar superrijken en een hele grote groep makers ver weg die onderbetaald nauwelijks in staat zijn hun kinderen naar school te laten gaan. Voor de liefste spiegels kijk je bij SophieLanham.com, voor de leukste tassen bij SachaWendt.nl, voor grafiek bij ErnaKuik.weebly.com en voor beelden bij mij natuurlijk, saskiaderooy.nl. En, oh ja, koop je van een vrouw, dan krijg je meer waar voor je geld!

Met de klok mee; Sasha Wendt, Erna Kuik, Saskia de Rooy en Sophie Lanham

Met de klok mee; Sasha Wendt, Erna Kuik, Saskia de Rooy en Sophie Lanham

Inspiratie meandert als een rivier

saskia de rooy

Afgelopen week leerde ik weer een boel nieuwe dingen. Dat wortels koolstof vasthouden en in de aarde brengen, dat levende planten de grond verrijken en dat is heel letterlijk zo! Covercrops (groenbemesters/bodembedekkers) zijn dus leuk boven de grond én onder de grond! Dat de natuur niet van blote aarde houdt. Dat je meerdere gewassen samen kunt zaaien en dat ze dan allebei beter groeien…. Nadat ik ben gestopt met iedere week grasmaaien, een zeis heb gekocht en het nu af en toe daarmee maai, heb ik weer nieuwe ideeën om eetbaar spul te zaaien en planten. Misschien krijg ik wel minder slakken als ik niet alle voor slakken lekkere dingen bij elkaar op een kluitje zet. Dat vind ik volgend jaar uit. Voor de winter heb ik mijn wormen-potten in metselkuipen gezet met  aarde met planten erin. Ik ben benieuwd!

Dat alles met alles samenhangt is dan ook het thema in mijn nieuwe werk. Inspiratie meandert als een rivier. Nieuw werk, dierenhoofden, Inside Outside beelden, zijn te zien en te koop bij Nulllll in Amersfoort,

http://www.nulllll.com/, Amersfoort, 4, 5, 6, OKTOBER 2019 

https://www.youtube.com/watch?v=uUmIdq0D6-A over grond en gewassen

Inside/Outside
wormenpot
wormenpot


Wat een zomer

saskia de rooy

Afgelopen zomer waren Joost (Lijbaart) en ik 20 jaar getrouwd. De nokkenas van de auto brak op onze trouwdag, in plaats van uit eten te gaan wachtten we aan de kant van de weg op de wegsleepdienst. Die bleek een schat van een man die op zondag met zijn gezin zijn dienst draaide. We kregen van de ANWB een leenauto en onze auto ging op transport. Een paar weken later werd mijn tas met en overdaad aan waardevolle dingen gejat. Met de sleutel van de geleende auto en de sleutel van het geleende huis…Ik mocht logeren bij iemand die ik helemaal niet kende. De volgende dag vond de kop van Frida Kahlo haar thuis. Weer een week later ging ik met Under the Surface (Sanne, Bram en Joost), mee naar Afrika, voor mij de eerste keer op dat continent. Ik zag bomen die eigenlijk een winkel waren, vol gehangen met ballen of manden. Ik zag olifanten baden, leeuwen eten en zebra’s en gnoes en rode libellen. Ik zag mango en kapok bomen, mahonie en ebbenhout bomen en sisal plantages, ‘nog uit de koloniale tijd’ (is niet onze hele wereld dat?) en een schildpad van 194 jaar oud… Ik voerde gesprekken over compost en slavenhandel, over bananen en cashewnoten, en kreeg de geweldige muziek als kado erbij.

Wat een zomer.

Joost Lijbaart, olifanten, Frida KahloKeulen 17 en 18 augustus

saskia de rooy

The latest heads I made are of insects! The Kölner Keramikermarkt has put out a competition with insects as a theme. It has been great to study insect heads and I will probably not stop making them. Aren't we all living on this earth together? If you are around Köln (or Cologne) or just longing to see some great ceramics and sculptures, please visit my stand nr. 42!

https://www.keramikerinnungnordrhein.de/koelner-keramikermarkt

Kölner Keramikermarkt

Goede kunst is overal

saskia de rooy

Ik kijk door de catalogus van de Documenta 1992. Blader door heel veel kunst, het was zalig om er rond te lopen. Door hoor ik bij, ook al zien veel mensen de waarde van mijn niet, ook ik maak de kunstwereld. Ik zoek naar een van de kleinste en meest ontroerende kunstwerken die in mijn geheugen zijn gegrift, een ei in een glas water met een zeilbootje erboven. Klein. Kwetsbaar. Je zou kunnen denken dat het onaanzienlijk is. Het gaat ook over dromen. Ik  hoor dit niet allemaal in mijn hoofd terwijl ik ernaar sta te kijken, ik voel ontroering en dat het heel mooi is en kwetsbaar. Iets ook waar je gemakkelijk overheen kijkt. Dat geldt natuurlijk voor heel veel dingen in je leven, de kleine dingen mis je gemakkelijk. De wereld van dit moment (misschien is het altijd zo geweest) schreeuwt over alle belangrijke zaken heen, lijkt het.

Voor mij is dat kunst, terug naar de dingen die doorgaans verstopt zijn in je hart. Zodat je weer kunt voelen wat echt belangrijk is.

‘You always have to start anew’, 1991, Belu-simion Fainaru

‘You always have to start anew’, 1991, Belu-simion Fainaru

Sokkels zijn vervelende dingen

saskia de rooy

Sokkels zijn vervelende dingen. Een lomp blok vaak dat er uitsluitend toe dient om een beeld uit het gewone te tillen. Van de tafel of van de grond. Een lift zonder schoonheid. Natuurlijk zijn er genoeg beeldhouwers die er ook zo over denken en het anders doen. Brancusi maakte zijn sokkels als het corps de ballet die zijn solostuk, 'Het Beeld', de ruimte in brengen. Spannend en verfrissend om te zien. Inspirerend. Heerlijk. Nu ben ik Brancusi niet dus doe ik het anders, ik gebruik vaak tafeltjes. Zelf-gemaakt natuurlijk en omdat ik binnenkort op Art Eindhoven sta wilde ik nieuwe tafeltjes die ook heel gemakkelijk te vervoeren zijn. Inklapbaar dus. Er zou een stagiaire komen voor het eerst, dus ik dacht, we gaan ontwerpen en dan zien we wel. Maar het ging als een tierelier en aan het eind van de middag hadden we een prototype staan! Hij blij, ik heel erg blij en ook bijna klaar voor Art Eindhoven (nog wel even 8 extra exemplaren maken). Art Eindhoven, stand 29, 13 en 14 april. Wil je komen, laat me weten, ik heb een aantal toegangskaarten te vergeven!

Sokkel met kop