Contact

Do you want to buy a sculpture, have a portrait made or do you need a sculpture but you are not sure what exactly? Do you need a custom-made project? I would love to hear from you and will react asap, this is in most cases the next day.

Calling is fast (please think of the time zone, I am in Amsterdam, CET); +31 (0)642350194

Have a lovely day! Saskia

//

Wil je een beeld kopen, een portret laten maken of heb je een beeld nodig maar weet je niet precies wat? Wil je een op maat gemaakt project? Ik hoor het graag en reageer zo snel mogelijk, dat is meestal morgen al.

Bellen gaat snel; +31(0)6423 501 94

Fijne dag gewenst! Saskia

Dorpsweg Ransdorp
Amsterdam, NH, 1028
Netherlands

art for life; sculpture that makes you wonder

Veel Gestelde Vragen

-Kan een portret van alleen foto's? Ja, een portret van alleen foto's kan ook maar daar doe ik langer over. Ik moet er dieper in duiken en jouw feedback is heel belangrijk om de juiste expressie te krijgen.

-Hoe lang moet ik model zitten? Dat ligt er een beetje aan. Voor kinderen is een half uur goed voor een eerste opzet, dan maak ik daarna (veel) foto's en werk ik daarmee verder. Van volwassenen maak ik een eerste opzet in een uur (tenzij je niet meer tijd kunt missen dan dat halve uur) maar twee is ook fijn, dan maak ik een aantal foto's (ongeveer 5) en werk ik in mijn atelier verder.

-Wat gebeurt er na afloop met de foto's? Jij mag ze hebben en als je wilt gooi ik ze weg. Als ik een vergelijk plaatje wil maken om te bewijzen dat mijn portretten lijken vraag ik je toestemming.

-Hoe weet ik zeker dat ik blij ben met het portret? Als ik denk dat ik klaar ben maken we een afspraak en kom je kijken. Als er iets is dat niet klopt pas ik het aan en pas als we allebei tevreden zijn laat ik het portret drogen. Daarna kan ik het verder afmaken.

-Kan het ook een beeld van mijn huisdier zijn? Ja, dat kan, ik heb al verschillende beeldjes van honden gemaakt en van een kat ook en inmiddels zelfs van een favoriete koe.

-Komen dingen wel heel aan als je ze  verstuurt? Ik verpak beelden zo dat 'er een olifant op kan zitten'. Niet helemaal waar natuurlijk maar dat ermee gegooid wordt of dat een doos met beeld erin valt, daar pak ik het op in. Dus na wat bubbelplastic komt er altijd een behoorlijke laag schuimrubber omheen zodat het helemaal vast ligt. Als het mis gaat is het verzekerd en zoeken we een andere oplossing. Tot nu toe heb ik werk verstuurd naar Japan, Mexico, de VS, Frankrijk, Polen, Engeland, Spanje en binnen Nederland en het is nog nooit mis gegaan.

-Is het werk deze investering waard? Je koopt een kunstwerk natuurlijk in eerste instantie omdat je het heel mooi vindt, omdat het je raakt, verwondert, ontroert. Dat moet met dit werk niet anders zijn. Tegelijkertijd ben ik bezig met mijn internationale opmars en wordt mijn werk regelmatig gekocht door kunstverzamelaars van over de hele wereld. Je koopt het van mij rechtstreeks en dus voor inkoopsprijs. Minder zal het niet waard worden, meer wel.

-Wat kost een beeld nou? Kleine mensfiguren kosten tussen de 300 en de 1000 euro. Maskers (een gezicht met een klein beetje hoofd) kosten tussen de 300 en de 3000 euro. Bustes kosten tussen de 1200 en de 6000 euro. Heel klein werk is vaak goedkoper, verzonnen portretten zijn dat vaak ook. Bronzen zitten tussen de 800 en de 2400 euro meestal. Grote beelden voor buiten beginnen bij 2000 euro.

-Hoe kom je tot een prijs? Dat ligt aan het beeld. Is het groot, is het klein, het materiaal, hoe lang ik ermee bezig geweest ben. Maar ook hoe goed het beeld geworden is en hoe relevant het is voor dit moment. Wie het is. Als je een opdracht geeft voor een portret staat de prijs vast. Als ik een portret maak nadat ik je heb gevraagd omdat ik jou als model zo mooi vind, kan het een stuk meer zijn. Als en werk bij een galerie staat krijgt die galerie meestal 50% commissie, soms meer, soms minder. Dat heeft meestal invloed op de prijs.